Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Які штами вірусів грипу циркулюють у Запорізькій області 

Які штами вірусів грипу циркулюють у Запорізькій області 

Які штами вірусів грипу циркулюють у Запорізькій області 

Ілюстративне фото

У Запорізькій області з початку епідемічного сезону захворюваності на грип та інші ГРВІ захворіло 38 тисяч 924 осіб, що становить 4,5% населення. По Україні перехворіло 6,9% населення.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

В цьому сезоні  – сезон 2023/2024 років – спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А та В, і інших вірусів респіраторної групи.

Вірусологічною лабораторією з початку епідсезону на грип досліджено 85 зразків від хворих на тяжкі гострі респіраторні інфекції та грипоподібні інфекції. Протягом двох останніх тижнів підтверджена циркуляція вірусів грипу типу А–грип А(Н1N1)pdm, та В. 

За словами медиків, найнадійнішим засобом захисту від грипу є проведення профілактичних щеплень. Саме профілактична вакцинація примушує організм створювати міцний і надійний захист  від вірусів грипу, які циркулюють у поточному сезоні.

Нагадаємо, у Запоріжжі зростає рівень захворюваності на грип, інші респіраторні захворюваності та COVID. Наразі застосування маскового режиму працює як рекомендація, а не обов’язкове для виконання обмеження.