Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З 1 березня виїзд за кордон для українців знову змінюється: подробиці

З 1 березня виїзд за кордон для українців знову змінюється: подробиці

З 1 березня виїзд за кордон для українців знову змінюється: подробиці

Паспорт

У березні цього року відбудуться значні зміни, які безпосередньо торкнуться можливості українців подорожувати за кордон. З 1 березня будуть нові правила в двох європейських країнах, які вплинуть на терміни перебування за кордоном.

Одне з найбільш очікуваних подій – приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони. Це означає, що з 1 березня ці країни приєднаються до єдиної зони вільного переміщення, що може мати суттєві наслідки для українських громадян, які планують подорожувати в ці регіони.

Шенгенська зона на даний момент включає 27 країн та більше 420 мільйонів осіб. Приєднання Румунії та Болгарії збільшить кількість населення цієї зони до понад 450 мільйонів. Хоча вільні подорожі в межах Шенгенської зони все ще будуть обговорюватися, важливо врахувати, що у 2024 році планується вирішення питань контролю на сухопутних ділянках кордонів цих країн.

Шенгенська зона
Шенгенська зона

Нові умови виїзду для українців з 1 березня передбачають можливість подорожувати відповідно до стандартних правил безвізового режиму – до 90 днів протягом кожних 180 днів. Це означає, що громадяни України можуть перебувати у Румунії та Болгарії на таких же умовах, як і в інших країнах Шенгенської зони.

Однак, для тих, хто вже перебуває за кордоном у цих країнах, важливо врахувати зміни, щоб уникнути порушень правил перебування в ЄС. Це може вимагати повернення додому або оформлення необхідних дозволів для подовження перебування.


Читайте також: Без авто, але з коштовним годинником: що відомо про статки нового очільника Запорізької області.