Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Рятують чи катують: повідомлено про підозру 5 колаборантам-рятувальникам на Запоріжжі

Рятують чи катують: повідомлено про підозру 5 колаборантам-рятувальникам на Запоріжжі

Рятують чи катують: повідомлено про підозру 5 колаборантам-рятувальникам на Запоріжжі

Ілюстративне фото

Співробітники СБУ зібрали докази проти 5-х працівників пошуково-рятувальної служби. Вони добровільно пішли на співпрацю з окупантами та виконували їх доручення.

Про це повідомила Служба безпеки Одеської області, фахівці якої проводили розслідування.

Фігуранти працювали в “Морській пошуково-рятувальна службі”. Після чого пішли на співпрацю з окупантами та отримали посади у складі МЧС рф. А саме у незаконно створеному на тимчасово окупованій території Запорізької області “Бердянском городском управлении МЧС”.

За даними слідства, колаборанти підтримують рішення окупаційної влади. Підозрювані регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати дії росіян. Крім того, вони сприяли захопленню загарбниками майна українського держпідприємства.

П’ятьом фігурантам оголосили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, що слідчі зібрали доказову базу проти чотирьох колаборантів, які мають керівні посади на окупованих територіях Запоріжжя. Серед них керівники департаментів та колишні правоохоронці.