Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » З полону повернувся безвісти зниклий запоріжець: ще 680 жителів Запорізької області не знайшли

З полону повернувся безвісти зниклий запоріжець: ще 680 жителів Запорізької області не знайшли

З полону повернувся безвісти зниклий запоріжець: ще 680 жителів Запорізької області не знайшли

Фото: Telegram/Зеленський

У середу, 31 січня, з полону повернули мешканця Запоріжжя. Його вважали зниклим безвісти 2 роки. Проте ще понад 680 жителів Запорізької області вважаються зниклими безвісти або перебувають у російському полоні.

Про це сьогодні, 2 лютого, повідомив під час брифінгу керівник ЗОВА Юрій Малашко.

“Один з військовослужбовців, який також повернувся, вважався безвісти зниклим два роки. Це дуже приємна новина для родини”, – каже Малашко.

На сьогодні кількість зниклих людей в Запорізькій області – 680.

“Але ці цифри не остаточні. Бо є випадки, коли люди зникли безвісти, ніхто не знає, де вони, а їх катували, вибачте, але в підвалах не знаходили. А є люди, які просто виїжджали в інші країни й знаходились там, але нікому нічого не повідомляли. Через рік-півтора вони з’являлися чи зв’язувалися зі своїми рідними. Тим паче з ТОТ дуже тяжко додзвонитися до нас, окупанти блокують сигнали, забороняють користуватися будь-якими месенджерами чи інтернет-зв’язком таким”, – додає керівник ЗОВА.

Серед цивільних полонених майже два роки перебуває міський голова Дніпрорудного Євген Матвєєв. Наразі про нього немає остаточної інформації, повідомив Малашко:

“Ми дуже багато шукали інформації, щоб зрозуміти де. Була інформація різна про його стан, де він перебуває, що з ним, але не перевірена, і я не хочу говорити про це”.


Як писав раніше Inform.zp.ua, Україна повернула з російського полону 207 військових. Серед них опинилися й 46 солдатів, сержантів та офіцерів, які боронили Запорізький напрямок.