Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » День бабака 2024: коли прийде весна до Запоріжжя

День бабака 2024: коли прийде весна до Запоріжжя

День бабака 2024: коли прийде весна до Запоріжжя

Колаж: Inform.zp.ua

В Україні, як і в інших країнах світу, 2 лютого відзначають День бабака. Напередодні свята на Київщині прокинувся бабак Вікентій.

Про це стало відомо на сторінках зоопарку “12 місяців” в соціальних мережах.

Ця традиція походить зі Сполучених Штатів Америки та Канади. Ідея полягає в тому, якщо бабак вилізе зі своєї норки та не побачить свою тінь – скоро буде весна.

Бабак Вікентій, який вже 8 років живе у столичному зоопарку “12 місяців”, цьогоріч прокинувся занадто рано, за 2 тижні до свята.

“День був похмурим, тінь він свою не бачив, нічого він не злякався, нікуди не побіг і ходить вже який день. Іноді кажуть, що побачивши свою тінь, він біжить у нірку і сидітиме там або знову ляже спати. Ні, спати знову не ліг, вже два тижні гуляє по своєму вольєру та їсть. Так що вже, напевно, спати лягати не буде”, – каже працівник зоопарку Сергій Бурч.

Однак Сергій зазначає, що це не погода змінюється, а великі перепади атмосферного тиску впливають на тваринку. Тому важко спрогнозувати, коли в Україну прийде весна.


Нагадаємо, що у Запоріжжі в перші дні лютого буде відносно тепла, але хмарна погода. В деякі дні синоптики прогнозують невеликий сніг з дощем.