Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Що робити військовозобов’язаним запоріжцям з електронними повістками: новий законопроєкт про мобілізацію

Що робити військовозобов’язаним запоріжцям з електронними повістками: новий законопроєкт про мобілізацію

Що робити військовозобов’язаним запоріжцям з електронними повістками: новий законопроєкт про мобілізацію

Ілюстративне фото

Новий законопроєкт про мобілізацію може впровадити електронні повістки та особистий кабінет призовника. Так запоріжці, які отримали електронну повістку, мають з’явитися в ТЦК.

Про це йдеться в оновленому законопроєкті про мобілізацію, який розглядає Верховна Рада.

У статті 22 законопроєкту йдеться про обов’язкову реєстрацію електронного кабінету призовника. Серед положень чинного законодавства така норма була відсутня.

Електронні повістки будуть надсилатися саме туди. Днем вручення повістки вважається день, коли вона надійшла до особистого кабінету. Якщо повістка прийшла після 17 години, то днем вручення буде наступний робочий день.

З’явитися до ТЦК призовники мають в назначену в повістці дату. Але є обставини, за яких військовозобов’язані можуть не прийти в назначений день:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • дії країни-агресора;
  • інші обставини, які позбавили можливості особисто прибути в зазначені пункт і строк;
  • смерть близького родича (батьків, дружини/чоловіка, дитини, рідних брата, сестри, діда, бабусі) або близького родича його дружини/чоловіка.

Про причини неприбуття громадянин повідомляє ТЦК та СП протягом трьох днів від визначених у повістці дати й часу.


Більш детально про оновлений законопроєкт щодо мобілізації Inform.zp.ua писав у матеріалі. Переповідаємо основні пункти, що можуть вплинути на запоріжців призовного віку.