Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Де знайти роботу ВПО у Запоріжжі: перелік можливостей

Де знайти роботу ВПО у Запоріжжі: перелік можливостей

Де знайти роботу ВПО у Запоріжжі: перелік можливостей

Ілюстраційне фото

У Запоріжжі зареєстровано близько 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з окупованих територій Запорізької, Херсонської та Донецької областей. Навіть майже через два роки після вимушеної евакуації переселенці знаходяться в пошуку роботи.

Inform.zp.ua зібрав можливості, якими можуть скористатися ВПО.

Звернутися до Служби зайнятості

Для кожної людини фахівці служби зайнятості можуть підібрати вакансії з урахуванням отриманої освіти, фахової підготовки, професійного досвіду та здобутих компетенцій. Для цього необхідно звернутися за адресою м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 56-А.

Реєстрація безробітних може відбуватися у такі способи:

  • особисто, під час відвідування центру зайнятості;
  • через єдиний державний портал електронних послуг або мобільний застосунок Дія.
Работа Запорожье
Ілюстративне фото

Розмір допомоги по безробіттю для кожної людини визначається індивідуально. Для визначення орієнтовного розміру своєї допомоги ви можете скористатися відповідною послугою чат-бота у Telegram

Допомога по безробіттю призначається з першого дня після надання статусу безробітного та в період дії воєнного стану її тривалість не може перевищувати 90 календарних днів.

Особи можуть шукати вакансії самостійно на Єдиному порталі вакансій або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram  та Viber

Для безробітних пропонують такі тимчасові підробітки:

Професійне навчання та надання ваучерів

Для отримання певної роботи інколи потребується відповідне навчання. Професійне навчання можна отримати у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Ті, хто має професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

Гранти для створення або розвитку власної справи

Для охочих відкрити власну справу, держава створила програму з мікрогрантами від 50 до 250 тисяч гривень.

Подати заяву на участь у цій та інших грантових програмах разом із бізнес-планом можна через Портал Дія.

Бізнес / Бизнес

На кінець 2023 року завдяки програмам мікрогрантів та грантів для започаткування або розвитку власної справи 180 людей в Запорізькій області отримали кошти для реалізації власних бізнес-ідей. Наприклад, у Запоріжжі переселенці відкрили їдальню для людей, які були вимушені покинути свої домівки через військову агресію росії.

Раніше Inform.zp.ua писав, яку допомогу можуть отримати переселенці, що приїхали до Запоріжжя.