Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Які найпоширеніші міфи про жінок за кермом є в Запоріжжі

Які найпоширеніші міфи про жінок за кермом є в Запоріжжі

Які найпоширеніші міфи про жінок за кермом є в Запоріжжі

Упереджене ставлення до жінки-водійки сформувалося в населення вже давно. Хоч на вулиці 21 століття, але від чоловіків досі можна почути негативні відгуки, коли ті бачать жінку за кермом.

Inform.zp.ua поспілкувався із запорізькою автоінструкторкою Ольгою, яка має восьмирічний стаж навчання водіння жінок та чоловіків. Вона допомогла розвінчати найпоширеніші стереотипи про жінок-водійок.

Міф 1. Жінка погано водить авто.
Часто можна почути про жінку-водійку таку фразу як “мавпа за кермом”.

Я думаю, що це надумані чоловіками стереотипи для того, щоб жінка якомога довше не сідала за кермо, він її всюди возив би, щоб вона була від нього залежною.

Міф 2. Жінки частіше потрапляють в ДТП.

Ми, дівчата, більш обережні, менше потрапляємо в ДТП, тому що багато чого боїмося, у нас велика відповідальність – у кого діти, у кого хтось із сім’ї сидить поруч. Тому дівчата краще зайвий раз перестрахуються, відгальмують, проїдуть спокійніше, аніж чоловіки. Можливо, жінки щось повільніше та довше роблять, але в цілому я не вважаю, що ми погані водії. До речі, зараз багато дівчат сіли за кермо, й нормально вони їздять.

Міф 3. У жінок топографічний кретинізм на дорогах.

Судячи з мого досвіду, можна сказати, що дівчата краще пам’ятають дорогу, якщо їм сказати “там є жовтий будинок”, або “пам’ятаєш, ми проїжджали, там була заправка”. Чоловіки більш технічні, через це вони краще орієнтуються в незнайомій місцевості, а нам треба чітко знати, куди ми їдемо, де будемо повертати. Тому своїм ученицям я кажу, раптом вони не знають дорогу, краще ввімкнути навігатор, і таким чином потрохи вивчати Запоріжжя. Якщо губитеся на дорозі, можна все подивитися в картах через інтернет, спланувати свій маршрут. Це коли мало досвіду, ми так погано орієнтуємося, далі ми це вже робимо швидше.

Міф 4. Причиною частих ДТП є жіноче взуття на підборах або шпильці.

Я бачила дівчат, які на шпильках кермують краще, ніж я в кросівках. Багато з новачків перебуваються на заняття, тому що їм так незручно. Але дівчата, які все життя ходять на підборах, відразу й навчаються на них. Я раджу, звичайно, вдягати зручне взуття.

Можливо, під час керування може статися так, що шпилька зачепиться в килимку автомобільному, але не думаю, що це є великим відсотком в причинах ДТП.

Міф 5. Кращий автоінструктор – чоловік.

Після чоловіків-автоінструкторів до мене часто приходять дівчата перевчатися. Це досить потужно розвіює цей міф.

До речі, я й сама навчила одну дівчину бути автоінструкторкою. Вона зараз працює в Запоріжжі.

Inform.zp.ua раніше робив інтерв’ю із запорізькою автоінструкторкою Ольгою. Прочитати його ви можете за посиланням.