Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Бердянська колонія №77 перетворилася на місце для тортур, – Дудукалов

Бердянська колонія №77 перетворилася на місце для тортур, – Дудукалов

Бердянська колонія №77 перетворилася на місце для тортур, – Дудукалов

Ілюстраційне фото

В тимчасово окупованому Бердянську росіяни облаштовують катівні для допитів українського місцевого населення. Одним з таких місць є місцева колонія №77.

Про це в інтервʼю Громадському радіо заявив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

«Кількість цих закладів там не зменшується. Вона може тільки збільшуватись. На території міста Бердянська є одна з найбільших катівень на окупованій території Запорізької області. Це колишня місцева колонія №77. Там вчинялися і досі вчиняються тортури часів нацистської Німеччини. Тобто сучасний Освенцим — це там».

За його словами, деякі люди перебувають в таких місцях несвободи вже майже два роки, від перших місяців окупації Бердянська.

Віктор Дудукалов додав, що окупанти затримують людей за те, що підозрюють їх у інформуванні Збройних Сил.

«Я особисто знаю чоловіка, що три дні провів на «підвалі» просто за те, що в нього була в галереї збережена з інтернету картинка, як палає рускій воєнний корабль у нашому порту. Це не його фотографія була. Вони підозрювали, що він був навідником», — розповів заступник голови Бердянської районної ради.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Національна поліція Україні опублікувала інформацію про всі воєнні злочини росіян станом на 28 січня. З цієї інфографіки стало відомо, що на території Запорізької області існують 26 катівень окупантів.