Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Бомбу великої дальності GLSDB Україна може отримати сьогодні. Вона дістане до окупантів у Запорізькій області (КАРТА)

Бомбу великої дальності GLSDB Україна може отримати сьогодні. Вона дістане до окупантів у Запорізькій області (КАРТА)

Бомбу великої дальності GLSDB Україна може отримати сьогодні. Вона дістане до окупантів у Запорізькій області (КАРТА)

Сьогодні, 31 січня, Україна може отримати нову високоточну бомбу великої дальності GLSDB. Завдяки неї ЗСУ на 150 кілометрів зможуть діставати по місцях скупчення окупантів та техніки на окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на двох американських чиновників і двох інших людей, обізнаних з ходом переговорів.

Очікується, що нова бомба зможе долати відстань у майже 150 кілометрів, що стане «значною можливістю для України», сказав один з американських чиновників.

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb, дослівний переклад — бомба малого діаметра наземного запуску) – це малогабаритний високоточний боєприпас. Його називають «розумною бомбою» або «крилатою бомбою».

GLSDB поєднує в собі авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном від реактивного снаряда M26. Такий снаряд може вражати цілі на відстані до 150 кілометрів. Для наведення на ціль зброя використовує супутникову систему позиціонування (GPS) та інерціальну навігаційну систему.

Минулого року видання “NV” створило інфографіку з радіусом дії бомби.

Вага боєприпасу GLSDB – 122 кг, маса бойової частини — 17 кг.такий боєприпас коштує $40 тисяч. Це значно менше вартості ATACMS, яка становить $1 млн.

GDS DB складається з авіаційної бомби GBU-39 і двигуна M-26, стандартного для РСЗВ M270 і M142 HIMARS, з’єднаних адаптером.

Діаметр боєприпасу – 19 см, довжина — 1,8 м. Дальність ураження боєприпасу збільшена за рахунок крил, які розкриваються в повітрі.