Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Епідемічний пік в Запорізькій області минув, а захворюваність знижується, – ЦКПХ

Епідемічний пік в Запорізькій області минув, а захворюваність знижується, – ЦКПХ

Епідемічний пік в Запорізькій області минув, а захворюваність знижується, – ЦКПХ

Ілюстративне фото

У Запорізькій області вже пройшов епідемічний пік захворюваності, тож кількість нових хворих стає все меншою.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Кількість захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) став нижче порогового рівня на 70%. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність знизилась на 6%.

З початку сезону в Запорізькій області на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 36 тисяч 787 осіб – 4,2% населення. На COVID-19 захворіло 3583 людей. В Запорізькій області з початку сезону зареєстровано 16 летальних випадків – від COVID-19 та від грипу типу А.

За словами директора ЗЦКПХ Тараса Тищенка, епідемічний пік пройшов, захворюваність знижується.

На території області циркулюють різноманітні віруси, тому не слід забувати про  правила особистої гігієни. Якщо в колективі працює людина з ознаками ГРВІ, слід носити маску, мити руки з антисептиком та дотримуватися базових правил гігієни.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій області нещодавно зафіксували перший випадок захворювання вірусом нового типу – JN.1 «Дженні». Спеціалісти радять робити щеплення, аби не захворіти. До Запоріжжя незабаром прийде вакцина, адаптована під новий штам вірусу.