Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Нова вакцина проти штаму коронавірусу “Дженні” скоро надійде до Запоріжжя, – Тищенко

Нова вакцина проти штаму коронавірусу “Дженні” скоро надійде до Запоріжжя, – Тищенко

Нова вакцина проти штаму коронавірусу “Дженні” скоро надійде до Запоріжжя, – Тищенко

Щеплення

У Запорізькій області нещодавно зафіксували перший випадок захворювання вірусом нового типу – JN.1 «Дженні». Спеціалісти радять робити щеплення, аби не захворіти. До Запоріжжя незабаром прийде вакцина, адаптована під новий штам вірусу.

Про це розповів генеральний директор Запорізького обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, головний державний санітарний лікар в Запорізькій області Тарас Тищенко на брифінгу.

Фахівець заспокоїв, що, за даними ВООЗ, він не призводить до важких наслідків.

Тищенко наголосив – аби запобігти захворюванням, варто робити щеплення в пунктиах вакцинації від COVID-19.

Найближчим часом до Запоріжжя також надійде вакцина, адаптована під новий штам «Дженні».

Як писав раніше Inform.zp.ua, у січні у пʼяти областях виявили девʼять випадків субваріанту коронавірусу JN.1 “Дженні”. Три випадки на Сумщині, по два — у Волинській та Черкаській областях та по одному — у Рівненській і Запорізькій областях.