Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі зафіксували новий штам коронавірусу “Дженні”

У Запоріжжі зафіксували новий штам коронавірусу “Дженні”

У Запоріжжі зафіксували новий штам коронавірусу “Дженні”

Вакцинація

У Запоріжжі виявили випадок нового субваріанту штаму коронавірусу “Омікрон”, який називають “Дженні”.

Про це повідомляє МОЗ України.

У січні у пʼяти областях виявили девʼять випадків субваріанту коронавірусу JN.1 “Дженні”. Три випадки на Сумщині, по два — у Волинській та Черкаській областях та по одному — у Рівненській і Запорізькій областях.

Серед захворілих в Україні лише одна із девʼяти людей мала два щеплення проти COVID-19. За клінічними симптомами медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, лише одна людина була госпіталізована до лікарні. Вік пацієнтів віком 27-73 роки.

Вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді — тобто швидше вражає ослаблений імунітет, тож захворіти можуть навіть вакциновані люди.

Однак вакцинація знижує ризики ускладнень під час хвороби. Тому, на думку медиків, людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та людям з груп ризику варто проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення.

Нагадаємо, норовірусна інфекція, так званий «шлунковий грип», може спричиняти сильну блювоту та діарею, які починаються раптово. Норовіруси дуже заразні й найчастіше поширюються в закритих і багатолюдних приміщеннях.