Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни запустили фейк про “передачу Запорізької області під контроль рф”

Росіяни запустили фейк про “передачу Запорізької області під контроль рф”

Росіяни запустили фейк про “передачу Запорізької області під контроль рф”

Російська пропаганда запустила фейк про те, що Україна нібито «віддала росії чотири області та Крим». Центр стратегічних комунікацій розвінчав цю неправду.

В мережі з’явився скріншот «відповіді на запит» від Офісу президента України, в якому нібито підтверджується передача територій чотирьох областей та Криму під контроль росії.

У повідомленні йдеться, що офіс президента України ухвалив рішення про передачу під контроль рф Одеської, Харківської, Запорізької та Херсонської області, а також визнав Крим російською територію. Про це нібито повідомив керівник ОПУ Андрій Єрмак у відповіді на чийсь запит.

Центр стратегічних комунікацій розвінчав цей фейк:

“По-перше, офіційні відповіді від владних структур оформлюють у документах за певним шаблоном, а тут ми бачимо текст, аби як вставлений у тіло листа. До того ж, немає жодної інформації про його одержувача.

По-друге, у тексті велика кількість помилок і він написаний не у діловому стилі. По-третє, у цьому ж «листі» Офіс президента нібито радить українцям звернутися до російського фсб – це просто неможливо.

Номер телефону, вказаний як контакт Андрія Єрмака, насправді є номером ТОВ «Вердикт капітал», до якого керівник Офісу президента не має стосунку.

Українська влада неодноразово заявляла: ні про які перемовини з росією наразі не йдеться, адже вона не прагне миру, а хоче заморозити конфлікт, аби назбирати сили та знову вдарити по Україні. Віддавати українські території агресору також ніхто не збирається”.