Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На березі Дніпра в Запоріжжі знайшли мінометну міну (ФОТО)

На березі Дніпра в Запоріжжі знайшли мінометну міну (ФОТО)

На березі Дніпра в Запоріжжі знайшли мінометну міну (ФОТО)

Фото: ДСНС Запорізької області

У Запоріжжі на березі Дніпра місцевий житель знайшов мінометну міну калібром 50 мм часів минулих війн. Сапери перевезли її до іншого місця та підірвали.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС в Запорізькій області.

Вибухонебезпечний предмет знайшли на березі річки 28 січня. Піротехніки ДСНС, які прибули на місце виклику ідентифікували знахідку, як мінометну міну калібром 50 мм часів минулих війн.

Сапери транспортували її до спеціально підготовленого місця та знищили з дотриманням правил безпеки.

Рятувальники звертають увагу громадян на заборону відвідування прибережних зон через воєнні дії. Після підриву окупантами Каховської ГЕС рівень води у Дніпрі знизився, тому кількість випадків виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн зросла. Фахівці ДСНС звертають увагу громадян на алгоритм поведінки під час виявлення боєприпасів: не підходити до знахідки, не чіпати руками чи завдавати жодної механічної дії; повідомити в екстрені служби.