Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть пройти безкоштовне обстеження зору – як це зробити

Запоріжці можуть пройти безкоштовне обстеження зору – як це зробити

Запоріжці можуть пройти безкоштовне обстеження зору – як це зробити

Ілюстративне фото

У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів роз’яснює запорізьким ветеранам і ветеранкам, які послуги для перевірки зору можна отримати безкоштовно в офтальмолога.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрації.

Щоб перевірити зір, потрібно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря. Він виміряє гостроту зору, а також проведе офтальмоскопію – це дослідження допоможе з’ясувати, чи є відшарування сітківки, внутрішньоочні пухлини чи інші патології. 

Запоріжцям говорять, якщо необхідне додаткове обстеження, треба отримати у сімейного лікаря направлення до офтальмолога. Консультацію на безкоштовній основі можна отримати в будь-якому закладі, який має договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”.

В офтальмолога гарантовані такі безоплатні дослідження:

– офтальмометрія (кератометрія);

– офтальмоскопія;

– рефрактометрія;

– діоптриметрія; 

– периметр поля зору.

За підсумками обстежень офтальмолог створить план лікування або допоможе підібрати окуляри.

Більше інформації: 

  • за телефоном 16-77;
  • за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts (у полі фільтрів оберіть область, групу послуг “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”).

Нагадаємо, раніше ми писали, що Національна поліція Україні опублікувала інформацію, про всі воєнні злочини росіян станом на 28 січня.