Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЗСУ шукають спеціалістів: які професії потрібні

ЗСУ шукають спеціалістів: які професії потрібні

ЗСУ шукають спеціалістів: які професії потрібні

Українські військові

Ще восени 2023 року Міністерство оборони України запустило проєкт рекрутингу до Збройних сил. Таким чином з’явилася можливість обирати конкретну посаду у конкретному підрозділі. При цьому вакансії з повним описом обов’язків доступні на сайтах з пошуку роботи. 

Міноборони співпрацює з рекрутинговими компаніями, зокрема зараз працює платформа Lobby X.

Також військові частини розміщують вакансії на: порталі вакансій Державної служби зайнятості; сайті robota.ua; Work.ua;  OLX. 

Вакансії відкриті і для військових, і для цивільних спеціальностей.

За даними Міністерства оборони, наразі найзатребуванішими професіями в армії є оператори безпілотних літальних апаратів; сапери; розвідники; стрільці; гранатометники; кулеметники; водії; бойові медики; медсестри; терапевти; механіки;  пілоти; снайпери; зв’язківці; електрики.

До прикладу, в “Азові” є 270 вакантних посад на сайті robota.ua. Військові шукають інструкторів з тактичної медицини; логістів; начальників складу; токарів; механіків-телеграфістів;  інженерів з ремонту дронів; психологів; лікарів; парамедиків; анестезіологів; зварювальників;  кухарів.

Нагадаємо, українські війська незначно просунулися вперед на сході Запорізької області, але поки ISW не спостерігали недавніх змін на лінії фронту.