Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Курс долара 2024: до чого готуватися запоріжцям

Курс долара 2024: до чого готуватися запоріжцям

Курс долара 2024: до чого готуватися запоріжцям

Фото Inform.zp.ua

На сьогодні курс долара за інформацією НБУ становить 37,5. За деякими прогнозами курс долару може зростати найближчі місяці. Скільки коштує валюта та яке прогнозоване зростання долару, розбирався Inform.zp.ua.

У Запоріжжі в одному з відділенні обміну валют журналісти Inform.zp.ua придбали 100 доларів, якщо купюра нова, за 3 тис 900 грн.

100 доларів
Фото Inform.zp.ua

Як розповіли в обміннику, найближчими місяцями можливе подорожчання долара для запоріжців, проте ціна не перевище критичну відмітку. Прогнозоване подорожчання – 40-41 грн за 1 долар. Але до кінця 2024 року курс долара може сягнути відмітки 42.

Курс долара
Фото Inform.zp.ua

У 2024 році курс долара до гривні коливатиметься залежно від ринкових умов та сезонності. При цьому Національний банк України обіцяє забезпечити курсову стійкість та привабливість гривні. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний в ефірі телемарафону.

Курс долара
Фото Inform.zp.ua

При цьому готівковий курс постійно рухався. Голова НБУ нагадав жовтень 2022 року коли, офіційний курс був 36,6, а обмінники продавали долар по 41-42 гривні.

Курс долара
Фото Inform.zp.ua

НБУ традиційно не дає прогноз щодо курсу долара “але декларує, що буде ефективно забезпечувати мандат цінової стабільності і курсової стійкості”.

Курс долара
Фото Inform.zp.ua

Нагадаємо, після скасування мораторію про припинення комунальних послуг українцям знову доведеться платити. Але через те, що мешканці Запорізького району знаходяться на території активних бойових дій, ситуація склалася неоднозначна.