Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відкрили Центр ветеранського розвитку

У Запоріжжі відкрили Центр ветеранського розвитку

У Запоріжжі відкрили Центр ветеранського розвитку

Фото: Укрінформ

У Запоріжжі відкрився Центр ветеранського розвитку. Він має допомогти військовим повернутися до цивільного життя після фронту.

Про це під час поїздки до Запоріжжя сказала міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

На базі Центру будуть проводитися навчання для “помічників ветерана”, будуть розроблені навчально-освітні програми, аби ветерани могли швидко отримати цивільну спеціальність. Також тут будуть заходи психотерапії та реабілітації. Для ветерана навчання буде безкоштовним.

“Військовим, які повертаються з фронту до цивільного життя, потрібна підтримка від держави. Одним з елементів інтеграції ветерана в цивільне життя є отримання цивільної спеціальності, працевлаштування, можливість бути конкурентоспроможним на ринку праці. Аби ветеранам полегшити можливість інтеграції в цивільне життя після служби, Міністерство у справах ветеранів започаткувало створення центрів ветеранського розвитку на базі навчальних закладів вищої освіти. Їх вже створено в Україні 13”, – сказала пані Юлія.


Раніше Inform.zp.ua писав, що в лютому планується відкрити центр реабілітації для військових та членів їхніх сімей у Запоріжжі.