Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » МАГАТЕ прокоментує ситуацію на Запорізькій АЕС у Радбезі ООН: що відомо

МАГАТЕ прокоментує ситуацію на Запорізькій АЕС у Радбезі ООН: що відомо

МАГАТЕ прокоментує ситуацію на Запорізькій АЕС у Радбезі ООН: що відомо

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Сьогодні, 25 січня, Радбез ООН заслухає гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі щодо ситуації на Запорізькій АЕС. Засідання відбудеться в закритому режимі.

Про це повідомила пресслужба “Енергоатом”.

“Ситуація на Запорізькій АЕС залишатиметься небезпечною весь час, допоки там перебуватимуть росіяни. Адже від початку окупації станція пережила вже вісім блекаутів. Тож лише повернення атомного об’єкта під контроль її законного оператора – Енергоатома – може забезпечити відновлення ядерної та радіаційної безпеки ЗАЕС”, – каже в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Раніше МАГАТЕ повідомляли, що окупанти в черговий раз замінували ЗАЕС. А також окупаційна влада не збирається розробляти й реалізувати комплексний план технічного обслуговування станції у 2024 році.


Нагадаємо, що після окупації Запорізької атомної електростанції вона продовжує нести збитки. Наразі фахівці оцінюють шкоду в 30 млрд гривень.