Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » До 15 років за гратами засуджено начальника окупаційної поліції Бердянська

До 15 років за гратами засуджено начальника окупаційної поліції Бердянська

До 15 років за гратами засуджено начальника окупаційної поліції Бердянська

Ілюстративне фото

За обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду керівника псевдоправоохоронного органу визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі.

Чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено права обіймати певні посади в органах влади строком на 15 років.

Прокурори в суді довели, що мешканець Донецької області у квітні 2022 року, підтримуючи агресію РФ на території України, добровільно погодився на пропозицію окупантів та був призначений начальником так званої «народної міліції» м. Бердянська Запорізької області.

Перебуваючи на керівній посаді у незаконно створеному правоохоронному органі, він організовував та безпосередньо брав участь у примусових співбесідах із діючими працівниками Бердянського районного відділу поліції. Погрожуючи їм та членам їх родин насильством, схиляв до державної зради.

19 жовтня 2022 року Указом Президента України обвинувачений потрапив до санкційного списку РНБО.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій Запорізькій області посилили “сухий закон”. Нові обмеження почнуть діяти з 25 січня. Вони передбачають повну заборону на роздрібний продаж алкогольної продукції.