Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі ув’язнений «продавав» військовим неіснуючі товари

У Запоріжжі ув’язнений «продавав» військовим неіснуючі товари

У Запоріжжі ув’язнений «продавав» військовим неіснуючі товари

Фото: Нацполіція

Правоохоронці у Запоріжжі викрили ув’язненого, який розміщував фейкові оголошення про продаж товарів для військових. Після переводу передплати за замовлення він блокував своїх клієнтів.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції в Запорізькій області.

У соціальній мережі він розміщував фейкові оголошення про продаж різноманітних товарів для військових – амуніції, дронів, тепловізорів тощо. Для отримання грошей він надавав покупцям номери банківських карт своїх знайомих. Після переводу повної оплати або часткової передплати за замовлення фігурант блокував потерпілих. Фігурант зміг ошукати вісім військовослужбовців, які перевели на рахунок “продавця” близько 100 тис грн.

Наразі встановлено, що потерпілими від дій зловмисника стали восьмеро військовослужбовців. Загальна сума збитків, завданих їм, сягає близько 100 тисяч гривень.

19 січня правоохоронці провели низку обшуків – в Запорізькому слідчому ізоляторі та за місцями мешкання власників банківських карток, які використовувались для переказів грошових коштів. У результаті обшуків вилучили мобільні телефони, банківські картки, сім-картки та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність фігуранта. 19 січня поліцейські повідомили аферисту про підозру у вчиненні злочинів.