Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ зібрали докази у державній зраді проти заступника голови селища в Запорізькій області: подробиці

СБУ зібрали докази у державній зраді проти заступника голови селища в Запорізькій області: подробиці

СБУ зібрали докази у державній зраді проти заступника голови селища в Запорізькій області: подробиці

Фото: СБУ Запорізької області

Співробітники Служби безпеки України встановили, що мешканець Запорізької області пішов на співпрацю з окупантами. За це його нагородили посадою “заступника голови” селища.

Про це повідомив керівник ЗОВА Юрій Малашко з посиланням на СБУ.

Зокрема, слідчі повідомили про підозру мешканцю Мелітопольського району. За даними слідства, чоловік з початку повномасштабного вторгнення допомагав росіянам. За це його було призначено на посаду заступника голови так званого “Чкаловского сельского поселения”.

На своїй “посаді” фігурант брав участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких заохочував земляків підтримувати окупантів.

Чоловік також, користуючись своїм положенням, примушував підприємців до перереєстрації бізнесу за законодавством РФ.

Також, встановлено, що у вересні 2022 року, підозрюваний приймав участь в організації псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ в Запорізькій області повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади.


Раніше ми писали, що у Запоріжжі 12 січня правоохоронці затримали кримінального авторитета та його спільників. Група осіб утримувала чоловіка та шляхом побиття вимагала гроші.