Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі викрили охоронця суду, який вихваляв агресію РФ

У Запоріжжі викрили охоронця суду, який вихваляв агресію РФ

У Запоріжжі викрили охоронця суду, який вихваляв агресію РФ

СБУ

Служба безпеки викрила у Запоріжжі ще одного прихильника рашизму та комунізму, який виправдовував збройну агресію РФ. Зловмисником виявився охоронець одного із судів Запоріжжя, пенсіонер МВС.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік почав публічно підтримувати російську збройну агресію.

Встановлено, що агітацію він поширював через власні сторінки в соцмережах «Facebook» та забороненій  «Одноклассники».

У своїх дописах чоловік «ностальгував» за колишнім СРСР і виправдовував захоплення частини південних регіонів України.

В ході проведення обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, та комуністичну символіку.

Під час огляду комп’ютерної техніки фігуранта, оперативники виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, продовж доби через обстріл армії РФ сталася пожежа в місті Оріхів Пологівського району Запорізької області. Рятувальники ліквідували загоряння будівлі ангарного типу на площі 100 кв.м.