Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Український журналіст потрапив під обстріл в Запорізькій області

Український журналіст потрапив під обстріл в Запорізькій області

Український журналіст потрапив під обстріл в Запорізькій області

На фото – журналіст Дмитро Євчин

Журналіст Крим.Реалії (українського проєкту Радіо Свобода) Дмитро Євчин біля Роботиного Запорізької області потрапив під російський артилерійський обстріл та отримав поранення. 
 
Про це повідомляє 10-й армійський корпус.
 
Журналіста евакуювали в безпечне місце та надали медичну допомогу. Зараз його здоров’ю нічого не загрожує.
 
“В сучасній війні вогонь артилерії без корегування з безпілотного літального апарату майже ніколи не відкривається, тож армія рф завдала ураження по людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис “PRESS”, що має гарантувати знаходження її власника під захистом міжнародного гуманітарного права. Але російську окупаційну армію жодні міжнародні договори від скоєння злочинів не зупиняють”, – зазначають українські військові.
 
В “Радіо Свобода” повідомили, що група у складі журналіста Дмитра Євчина і оператора Микити Ісайка знімала телесюжет на передовій в районі Роботиного. В результаті мінометного обстрілу журналіст отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі.

За повідомленням лікарів, операція завершилася успішно, Дмитро Євчин поки перебуватиме у реанімації.