Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ розкрили схеми ухилянтів на Запоріжжі: що відомо (ФОТО)

СБУ розкрили схеми ухилянтів на Запоріжжі: що відомо (ФОТО)

СБУ розкрили схеми ухилянтів на Запоріжжі: що відомо (ФОТО)

Фото: СБУ

На Запоріжжі оперативники СБУ затримали чоловіка, який разом зі спільниками фабрикував висновки лікарських обстежень. За іншою схемою затримали групу осіб, які нібито влаштовували на роботу за кордоном. 

Про це повідомила Служба безпеки України. 

СБУ затримали чоловіка на Запоріжжі. Він разом зі спільниками фабрикував висновки лікарських обстежень щодо наявності у його “клієнтів” тяжких діагнозів.

СБУ розкрили нові схеми ухилянтів на Запоріжжі
Фото: СБУ

У подальшому на їх основі МСЕК мав “підтвердити” наявність інвалідності 2-ї чи 3-ї груп в ухилянтів.

“Співробітники СБУ запобігли “списанню” за цією схемою з військового обліку понад 40 потенційних призовників”, – зазначає Служба безпеки. 

Також затримано групу осіб, які за гроші обіцяли чоловікам “офіційне” працевлаштування за кордоном. Ще одна з їх “пропозицій” – місце в європейському виші.

СБУ розкрили нові схеми ухилянтів на Запоріжжі
Фото: СБУ

Вони шукали охочих через оголошення в інтернеті. Після отримання завдатку імітували “підготовку пакета документів”, хоча насправді виводили кошти через підставних осіб і обривали контакти.

За даними оперативників, фігуранти діяли з грудня минулого року та за добу “працевлаштовували” до 10 осіб.

За всіма викритими фактами правоохоронні органи продовжують розслідування. 


Нагадаємо, що у Запоріжжі викрили шахраїв, які працювали під вивіскою “турфірми”, й під приводом працевлаштування закордоном допомагала ухилянтам.