Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як запоріжцям зігрітися під час холодів: лайфхаки 

Як запоріжцям зігрітися під час холодів: лайфхаки 

Як запоріжцям зігрітися під час холодів: лайфхаки 

Колаж Inform.zp.ua

У Запоріжжі минулого тижня були значні морози. Синоптики прогнозують відносне потепління, проте часом мінусова температура буде зберігатися. 

Inform.zp.ua зібрав поради, як запоріжцям почуватися в теплі навіть під час морозів.

Самонагрівні грілки

Зараз у багатьох магазинах продаються самонагрівні грілки, які дуже легко та швидко нагріваються. Достатньо струснути пакунок з хімічною сумішшю й він почне виробляти тепло. Температура грілки може досягати від 40 до 65 градусів. 

Самонагрівні грілки
Ілюстративне фото

Виробники зазначають, що такі грілки треба класти в закритий простір. Наприклад, кишені, взуття, під одяг тощо. Кожну годину її треба повторно струснути, щоб вона продовжувала зігрівати. Також важливо пам’ятати, що такі грілки краще накладати на тканину та уникати прямого контакту зі шкірою.

Вологовідштовхувальний одяг

У морозну погоду краще носити одяг з вологовідштовхувальних матеріалів. Рукавиці, куртки, штани можуть містити утеплення всередині. Такий одяг допоможе більш тривалий час зберігати тепло. 

Термокуртка термоодяг водовідштовхувальний одяг
Ілюстративне фото

Своє взуття ви можете обробити вологовідштовхувальним спреєм, щоб сніг не сильно мочив ноги. Або придбати взуття, яке одразу зроблене з водонепроникних матеріалів.

Термобілизна 

Термобілизна зроблена з матеріалів, які утримують тепло тривалий час. Вона дуже легка та щільно прилягає до тіла, її зручно одягати під верхній одяг. Термобілизна існує як для жінок, так і для чоловіків та дітей. Також існують термошкарпетки, які також збережуть тепло ніг. 

Термобілизна
Ілюстративне фото

Термоси та термокружки

Існує велике розмаїття посуду, який допомагає утримувати тепло напоїв. У холодну погоду можна придбати термос, в якому буде зручно носити зігріваючу рідину. Споживання гарячих напоїв та їжі може допомогти підтримувати тепло тіла.

Термос термокружки
Ілюстративне фото

Генеральний директор Запорізького обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Тарас Тищенко дав поради, як уникнути переохолодження.

  • Не пийте спиртного. Алкогольне сп’яніння спричиняє велику втрату тепла, при цьому викликаючи ілюзію комфорту;
  • Не куріть на морозі. Паління зменшує периферійну циркуляцію крові, що робить кінцівки більш вразливими;
  • Не виходьте на мороз без рукавичок, шапки та шарфа. Кращий варіант – рукавиці з вологовідштовхувальної та непродувної тканини з хутром всередині. Щоки та підборіддя слід захистити шарфом. У холодну вітряну погоду перед виходом на вулицю відкриті ділянки тіла змастіть спеціальним кремом;
  • На морозі уникайте контакту голої шкіри із металом. Не треба носити на морозі металевих (у тому числі золотих, срібних) прикрас – каблучок, сережок і т.д. Кільця на пальцях до того ж ускладнюють нормальну циркуляцію крові;
  • Пийте достатньо рідини. Якщо плануєте довго гуляти на вулиці, візьміть з собою термос з теплим чаєм.
  • Зробіть прості вправи для рук або ніг, щоб посилити кровообіг. Рухайте пальцями ніг;
  • Ховайтеся від вітру. ймовірність обмороження під час вітру значно вища.

Нагадаємо, що синоптики обіцяють відносне потепління у Запоріжжі 15 січня, коли температура повітря досягне +2 градусів вдень.