Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Відібрав 10 тис грн у пенсіонера: запорізькі поліцейські затримали грабіжника

Відібрав 10 тис грн у пенсіонера: запорізькі поліцейські затримали грабіжника

Відібрав 10 тис грн у пенсіонера: запорізькі поліцейські затримали грабіжника

Фото ГУ Нацполіції

Спочатку зловмисник намагався заволодіти грошима літнього чоловіка біля банкомата у Запоріжжі, а коли не вдалося, вихопив їх на вулиці та втік. Нападника розшукали працівники кримінальної поліції. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, тривають слідчі дії.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

12 січня до відділу поліції надійшло повідомлення від 70-річного місцевого мешканця про те, що його пограбували біля однієї з кав’ярень Комунарського району.

Правоохоронці встановили, що зловмисник спочатку спробував відібрати гроші у потерпілого, коли той знімав їх у банкоматі в приміщенні торгівельного центру. Спроба була невдалою – власник буквально вихопив свої заощадження з рук грабіжника. Однак правопорушник спромігся вчинити злочин на вулиці, коли пенсіонер перераховував банкноти.

Потерпілий намагався наздогнати нападника, але послизнувся та впав. Після цього звернувся до поліції.

Правоохоронці опитали можливих свідків правопорушення, переглянули записи камер відеоспостереження, розташовані поблизу місця скоєння злочину, та встановили прикмети грабіжника.

У результаті проведених заходів поліцейські встановили особу грабіжника та його місцеперебування. Ним виявився 38-річний раніше судимий за корисливі злочини громадянин. Його затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Україні скасували мораторій на заборону припинення комунальних послуг. Відтепер запоріжцям знову доведеться платити за електроенергію, зокрема. Боржникам світло будуть відключати.