Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запорізькій АЕС змінився персонал місії МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС змінився персонал місії МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС змінився персонал місії МАГАТЕ

На окупованій Запорізькій АЕС 11 січня відбулася чергова ротація представників моніторингової місії МАГАТЕ.

Про це повідомили в Держатомрегулюванні.

З вересня 2022 року, від початку роботи постійної моніторингової місії МАГАТЕ – це п’ятнадцята група експертів.

Постійна моніторингова місія МАГАТЕ на ЗАЕС діє на запрошення України. Вона здійснює свою роботу відповідно до планів та вимог, погоджених українською стороною. Присутність фахівців МАГАТЕ на ЗАЕС дозволяє Україні та міжнародній спільноті отримувати як інформацію про ситуацію та події на окупованій станції, так і фахову оцінку експертів Агентства стану ядерної та радіаційної безпеки ЗАЕС.

Як писав раніше Inform.zp.ua, експертам Міжнародного агентства з атомної енергії росіяни знову відмовили у доступі до реакторних залів енергоблоків №1, №2 та №6 окупованої Запорізької атомної електростанції.