Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі перенесли завершення ремонту однієї з постраждалих багатоповерхівок: яка причина

У Запоріжжі перенесли завершення ремонту однієї з постраждалих багатоповерхівок: яка причина

У Запоріжжі перенесли завершення ремонту однієї з постраждалих багатоповерхівок: яка причина

Фото: Запорожский горсовет

У Запоріжжі відбудову багатоповерхівки за адресою Зестафонська, 10 мали завершити 31 грудня 2023 року. Проте забудовник не встиг, тому терміни завершення робіт змінилися.

Про це повідомляє Запорізький центр розслідувань. 

28 грудня минулого року в.о міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв провів зустріч з власниками квартир за адресою Зестафонська, 10. Він показав їм, що вже було зроблено в оселях.

“Помешкання, до речі, вже готові до заселення і єдине, що для цього потрібно – вирішення питання з підключенням газу”, – писав Куртєв.

Відбудова Зестафонська 10
Фото: Анатолій Куртєв
Відбудова Зестафонська 10
Фото: Анатолій Куртєв

“Люди розповіли нам, що їм пообіцяли: жити у квартирах можна буде раніше за завершення будівництва. Проте частину мешканців все ще лякає вид із вікон, які у деяких квартирах виходять на зруйнований будинок №8. Нагадаємо, що його досі не почали ремонтувати”, – пишуть розслідувачі ЗЦР. 

Наразі відомо, що 27 грудня минулого року замовник і забудовник уклали додаткову угоду. Згідно з якою роботи у будинку завершать 31 березня 2024 року. На цей момент облаштування має бути завершено і у будівлі, й поруч із нею.

Впродовж наступних трьох місяців будуть завершувати утеплення фасаду, ремонт 4 під’їздів, а також цивільний захист.


Нагадаємо, що у Запорізькій області минулого року було відібрано 34 проєкти для відновлення. На реконструкцію соціальної й критичної інфраструктури витратять 469 млн гривень державного бюджету.