Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Міністр енергетики завітав до Запоріжжя та прокоментував ситуацію на ЗАЕС

Міністр енергетики завітав до Запоріжжя та прокоментував ситуацію на ЗАЕС

Міністр енергетики завітав до Запоріжжя та прокоментував ситуацію на ЗАЕС

Герман Галущенко. Фото: ЗОВА

Окупанти не вживають необхідних заходів для забезпечення нормального функціонування Запорізької атомної електростанції. Унаслідок цього відбувається деградація устаткування на станції.

Про це 11 січня під час поїздки до Запоріжжя повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

“Ситуація розвивається погано і це констатуємо не тільки ми, це констатують і експерти МАГАТЕ, які постійно присутні на станції. Нещодавно, експертів агенції не допустили до реакторних залів, а це означає, що вони ховають реальний стан справ”, – розповідає міністр.

За словами Галущенко, на станції спостерігається деградація устаткування. Пов’язано це з тим, що ЗАЕС не працює в енергосистемі України з 2022 року.

“Для такого складного устаткування, як для атомної станції, треба проводити постійні роботи з точки зору підтримання роботи. Оскільки вони не проводяться – це призводить до деградації. І те, що ми всюди говоримо, що росіяни живуть ілюзією контроля ситуації на Запорізькій АЕС”.

Щодо можливості підключення АЕС до енергосистеми Росії міністр каже:

“Це мрія росіян. Але я не бачу, як вони можуть це зробити технічно”.


Як писав раніше Inform.zp.ua, мережею почала ширитися інформація про те, що МАГАТЕ нібито погодили приєднання ЗАЕС до енергосистеми РФ. Проте у Держатомрегулюванні України спростували цю інформацію.