Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Вже через 10 днів у Запоріжжі можуть загинути 30% рослин через морози: яка причина

Вже через 10 днів у Запоріжжі можуть загинути 30% рослин через морози: яка причина

Вже через 10 днів у Запоріжжі можуть загинути 30% рослин через морози: яка причина

Фото: Запорізький ЦГМ

Фахівці Запорізького центру гідрометеорології перевірили поля у Запорізькому районі. Там вони побачили, що рослини вкрилися льодяною кіркою.

Про це повідомляють в Центрі гідрометеорології Запорізької області.

На полях з посівами озимих культур на території Запорізького району, агрометеорологи під снігом виявили льодяну кірку. Вона утворилась внаслідок дощів та різкого зниження температури 7-8 січня.

На запорізьких полях можуть загинути 30% рослин
Фото: Запорізький ЦГМ

Фахівці попереджають, що якщо морози не спадуть, то вже через 10 днів 30% рослин загине.

“Під кіркою порушується газообмін, рослини відчувають нестачу кисню. Через проблеми з диханням крижана кірка товщиною 25-30 мм може спричинити загибель понад 30% рослин вже через 10 днів”, – пишуть фахівці.


Раніше ми писали, що у Запоріжжі 11 січня було відносно тепло. Проте на цьому тижні ще будуть зберігатися морози, які досягнуть показника в -12.