Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Американські журналісти зробили репортаж з фронту під Запоріжжям

Американські журналісти зробили репортаж з фронту під Запоріжжям

Американські журналісти зробили репортаж з фронту під Запоріжжям

Ілюстративне фото

Журналісти New York Times побували у фронтовій частині Запорізької області, поспілкувалися там з бійцями та дізналися про хід бойових дій.

Про це можна почитати в репортажі.

Американські журналісти зазначили, що бої не припиняються, а росіяни намагаються контратакувати.

Репортаж починається з історії про взяття Роботиного та початок українського контрнаступу, який не виправдав себе. Військові виснажені фізично, чого не скажеш про моральний дух українських бійців, розповів заступник командира батальйону з позивним «Шира».

Українські військові кажуть, що російські атаки були настільки інтенсивними, що дії поблизу лінії фронту ніколи не були такими небезпечними. Це пов’язано, зокрема, з використанням росіянами керованих авіабомб.

«Вони їх скидають парами, вісім штук за годину», — сказав 27-річний український військовий із позивним «Кіт». Він каже, що звук при цьому такий, наче «на тебе падає винищувач», наче «ворота пекла відчиняються».

Журналісти розповіли, що руйнування, завдані авіабомбами, видно в містах і селах, розташованих поблизу лінії фронту. Місто Оріхів колись слугувало командним центром контрнаступу. Тепер же це «порожня оболонка»: головна вулиця занедбана, школа та інші будівлі розколоті на частини величезними воронками від бомб.

Видання пише, що українські солдати обережно пересуваються районом, здебільшого живуть у підвалах і тримаються під прикриттям, поза увагою.

Це пов’язано з тим, що остання загроза — використання Росією FPV-дронів, через що українські солдати змушені відмовлятися від машин у прифронтових районах і пересуватися пішки.

Українські солдати кажуть, що часто використовують безпілотники замість артилерії, тому що снаряди стають дедалі дефіцитнішими, а безпілотники — дешева і швидка зброя для атак на російські машини, окопи і піхоту.

«Нам не вистачає людей», — каже командир розвідроти 117-ї бригади, який використовує позивний «Бандерас».

Він заявив, що у них є зброя, але не вистачає людей.