Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Військовим з Енергодара та їх родинам виплатять фінансову допомогу: як отримати

Військовим з Енергодара та їх родинам виплатять фінансову допомогу: як отримати

Військовим з Енергодара та їх родинам виплатять фінансову допомогу: як отримати

Фото: Генштаб

Міська рада Енергодара передбачила фінансування на соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх родин на 2024 рік. Одноразову або щомісячну допомогу можуть отримати військові, які прописані в місті.

Про це повідомив Дмитро Орлов міський голова Енергодара. 

Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей для мешканців Енергодара розрахована на 2024–2026 роки.

  • А саме, у 2024-му передбачена виплата одноразової матеріальної допомоги у сумі 50 тис. грн кожному діючому військовослужбовцю, зареєстрованому в місті.

  • Військові, які зазнали поранень у ході бойових дій, також отримають одноразову грошову виплату на лікування – від 10 до 50 тис. грн залежно від ступеню тяжкості.

  • Право на адресну допомогу мають і військовослужбовці, які в результаті поранення під час бойових дій отримали інвалідність I, II, III групи: від 10 до 50 тис. грн на проходження реабілітації.

Крім того, програмою передбачені й нові види фінансової підтримки.

  • Зокрема щомісячна адресна допомога в розмірі прожиткового мінімуму дітям загиблих захисників – до досягнення 18-річного віку.

  • А також разова адресна допомога членам сімей загиблих захисників – на організацію поховання.

Нагадаємо, що у Запорізькій області минулого року було відібрано 34 проєкти для відновлення. На реконструкцію соціальної й критичної інфраструктури витратять 469 млн гривень державного бюджету.