Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжців просять заощаджувати електроенергію: рекордне споживання електрики

Запоріжців просять заощаджувати електроенергію: рекордне споживання електрики

Запоріжців просять заощаджувати електроенергію: рекордне споживання електрики

Фото: Укренерго

Укренерго фіксує рекордний рівень споживання електроенергії за цей опалювальний сезон. До громадян звертаються з проханням користуватися електрикою економніше. 

Про це повідомила Національна енергетична компанія “Укренерго”.

“Вже зранку Диспетчерський центр “Укренерго” фіксує рекордний за цей опалювальний сезон рівень споживання. Енергетики роблять все можливе, щоб уникнути появи в енергосистеми дефіциту електроенергії без застосування аварійної допомоги від енергосистем інших країн. Тому зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію”, – пишуть енергетики. 

Фахівці розповідають, як запоріжцям можна заощаджувати енергію та власні кошти:

  • Магазинам та торгівельним центрам треба з 9:00 до 19:00 вимикати вивіски та зменшувати яскравість освітлення вітрин.
  • Побутові споживачі можуть перенести домашні вправи з праскою, електроплитою та пилосмоком на вечірні години після 19:00 та, за можливості, на вихідні дні.
  • Не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів;
  • На виході з кімнати вимикати світло.

Раніше Inform.zp.ua писав, що станом на 9 січня через негоду знеструмленими залишаються близько 7,8 тисяч споживачів у м. Запоріжжя та 58 населених пунктах Запорізького і Пологівського районів.