Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Заборонені масові заходи на Водохреща у Запоріжжі

Заборонені масові заходи на Водохреща у Запоріжжі

Заборонені масові заходи на Водохреща у Запоріжжі

Заборонені масові заходи на Водохреща

Наближається Хрещення Господнє, яке цього року відзначатиметься за сучасним календарем 6 січня. Цього дня заведено освячувати воду, багато запоріжців також здійснюють омовіння у водоймах. У місті та області жодних масових заходів цього дня не відбудеться.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Відповідно до рішення Ради оборони Запорізької області на території області та міста Запоріжжя встановлена заборона на купання у відкритих водоймах під час релігійного свята Святого Богоявлення Господнього (Хрещення Ісуса Христа – Водохреща).

– Заборона поширюється на відвідування місць масового відпочинку населення, в тому числі на водоймища міст. Ця заборона діє від початку вторгнення РФ на територію України, бо це дуже небезпечно для життя населення. Тому закликаємо мешканців дотримуватися заходів безпеки й не відвідувати місця масового відпочинку, щоб зберегти своє життя та здоров’я, – зазначила заступниця начальника управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Ганна Духновська.

Заборона пов’язана з низкою потенційних небезпек через дії армії РФ, а саме – можливими оголошеннями «повітряної тривоги», які сигналізують про загрозу життю, а також залишками бойових ворожих снарядів, які можуть бути будь-де, у тому числі й на дні водойм.

На річці Дніпро та інших водних об’єктах цього року не функціонуватимуть спеціальні локації для занурення.

Нагадаємо, вже у першій половині січня у Запоріжжі буде мінусова температура. В місті очікуються опади та мороз.