Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » 2024 рік буде високосним: що не можна робити запоріжцям у новому році

2024 рік буде високосним: що не можна робити запоріжцям у новому році

2024 рік буде високосним: що не можна робити запоріжцям у новому році

Ілюстративне фото

Наступний рік буде високосним. Раз на чотири роки до циклу додають день у лютому, тож загальна кількість діб у 2024 році складає 366 днів.

Inform.zp.ua розповідає про прикмети, які побутують щодо високосного року.

Чого варто уникати у високосному році за старими повір’ями:

Високосні роки майже завжди асоціювалися з різноманітними прикметами, які не були підтвердженні науково. 

  • Одне з головних забобонів про високосні роки полягає в тому, що у високосний рік не можна грати весілля. Такий шлюб нібито буде нещасливим і швидко розпадеться.
  • Також дехто вважає, що високосний рік невдалий для нових починань. За прикметами, не можна починати великі проєкти з купівлі та продажу, переїжджати на нову квартиру, змінювати роботу.
  • Народження дитини також раніше вважалося поганим рішенням у високосний рік. Хоча малюк, який народився 29 лютого вважався благословенним.
  • На високосний рік не варто планувати круїзи та грандіозні подорожі. Адже за старими віруваннями, вони можуть зірватися або принести невдачі.
  • Не можна розповідати нікому про свої плани на високосний рік – інакше вони не втіляться.

Раніше ми писали, що запоріжцям нагадують про обмеження, які будуть діяти на Новий рік. Заборони стосуються відвідування масових заходів та використання піротехніки.