Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Офіс Генпрокурора заявив про ймовірних винуватців у розстрілі українських військових на Запоріжжі

Офіс Генпрокурора заявив про ймовірних винуватців у розстрілі українських військових на Запоріжжі

Офіс Генпрокурора заявив про ймовірних винуватців у розстрілі українських військових на Запоріжжі

У страті трьох українських військовополонених військових підозрюють військових із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії,  відомої як «Псковська десантна дивізія».

Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявив Юрій Бєлоусов, керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора.

Імена загиблих українських військовослужбовців встановлені, наразі верифікуються і будуть оприлюднені згодом. Наразі прокуратура не коментує, де нині тіла полеглих військових.

«На цей час ми можемо підтвердити справжність відео. Нами були встановлені наші військовослужбовці, які були жорстоко вбиті. Більше того, ми зараз встановлюємо причетних осіб до цього злочину. Ми маємо припущення вважати, що до здійснення цього злочину має відношення 76-а десантна дивізія (армії – ред.) Російської Федерації. Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині», – заявив посадовець.

За його словами, інформація про вчинок російської армії потрапила до правоохоронних органів 16 грудня, коли, ймовірно, й була вчинена страта українських полонених російськими військовими.

Бєлоусов підкреслив, що у такій поведінці російських військових на Запоріжжі Офіс генпрокурора України вбачає системність. Цього ж місяця було встановлено використання російською армією українських військових як живого щита. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, російські окупанти під час бойового зіткнення у грудні 2023 року поблизу Роботиного в Запорізькій області взяли в полон трьох українських військових й стратили їх.