Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Комбінат “Запоріжсталь” почав випускати нові види продукції

Комбінат “Запоріжсталь” почав випускати нові види продукції

Комбінат “Запоріжсталь” почав випускати нові види продукції

Ілюстративне фото

У 2023 році на комбінаті «Запоріжсталь» випустили 14 нових продуктів. В цілому група “Метінвест” розпочала виробництво 25 нових видів продукції.
 
Про це повідомили в пресслужбі групи.

Підприємства налагодили випуск нової продукції, зокрема частково компенсували виробництво активів у тимчасово окупованому Маріуполі.

Найбільше нових продуктів з’явилося в сегменті напівфабрикатів, гарячекатаного рулонного та сортового прокату, а також холоднокатаного й оцинкованого рулонного прокату.

Комбінат «Запоріжсталь» розпочав випуск слябів різних розмірів. Ця продукція постачається на європейські активи Метінвесту, де з неї виготовляють гарячекатаний товстий лист та рулони. 

Також «Запоріжсталь» розпочала виготовлення семи видів прокату для будівельної та машинобудівної галузі за європейськими, американськими та українськими стандартами. Продукція пройшла випробування й отримала підтвердження відповідності від міжнародного центру сертифікації. Гарячекатаний прокат зі сталі запорізького виробництва вже успішно постачається до Польщі, Румунії та інших європейських країн.

Також «Запоріжсталь» цього року освоїла виробництво холоднокатаного рулону, що використовується у виробництві будівельних металоконструкцій.

Як писав раніше Inform.zp.ua, “Метінвест” планує побудувати електроплавильні печі на “Запоріжсталі” замість мартену. Але ці плани відклали на період після війни.