Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » Метінвест планує модернізувати “Запоріжсталь”: що відомо

Метінвест планує модернізувати “Запоріжсталь”: що відомо

Метінвест планує модернізувати “Запоріжсталь”: що відомо

Фото: Запорожсталь.
Телеканал ČT24.

“Метінвест” планує побудувати електроплавильні печі на “Запоріжсталі” замість мартену. Але ці плани відклали на період після війни.

Про це розповів в інтерв’ю “Forbes” СЕО “Метінвесту” Юрій Риженков.

“Модернізацію “Запоріжсталі” ми оцінювали близько $2 млрд. Проте зелена металургія потребує багато металобрухту, або високоякісних DR-окатків, тому одночасно нам потрібно буде модернізувати наші ГЗК під виробництво високоякісних окатків. Якщо сумувати інвестиції в зелену трансформацію наших українських активів – ГЗК,”Каметсталі” та “Запоріжсталі”, – то загальна сума приблизно $9 млрд. Це реально зробити, і ми це плануємо це робити після закінчення війни. Це інвестиційна програма на 5-10 років”, – наголосив Риженков.

Також компанія має плани найближчим часом розпочати будівництво прокатного заводу в Італії. Підприємство потужністю 3 млн т/рік називають “пілотним проєктом з реконструкції “Запоріжсталі”. Кошти на реалізацію планують залучити переважно за рахунок грантів та боргового капіталу за підтримки уряду Італії.

“Цей завод зможе підвищити завантаженість наших ГЗК в Україні і стимулюватиме їх модернізацію під виробництво високоякісних окатків. В ЄС теж недостатньо металобрухту, щоб забезпечити всі металургійні заводи, які зараз модернізуються”, – додає керівник компанії.


Нагадаємо, що у Запоріжжі на кінець осені налічувалось 1400 одиниць вакансій. Найбільший попит на робітничі професії, працівників з інструментом та фахівців у сфері торгівлі.