Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Чемпіонат України з футболу пішов на зимову паузу

Чемпіонат України з футболу пішов на зимову паузу

Чемпіонат України з футболу пішов на зимову паузу

Футбол

Сезон української Прем’єр-ліги 2023/24 поки що радує непередбачуваністю результатів. До відкриттів турніру можна віднести житомирське «Полісся», яке вперше в історії опинилося у вищому дивізіоні. Дебютант пішов на зимову перерву у статусі претендента на медалі та півфіналіста національного кубка. Яскраве враження справив і «Кривбас» Юрія Вернидуба, який теж перебуває в зоні лідерів. Непогано складається нинішній чемпіонат України з футболу для «Руху». Ще навесні львів’яни виборювали право залишитися в еліті, а сьогодні перебувають у першій шістці.

Вітчизняні гранди цього сезону не вражають, хоч свій рівень тримають. «Шахтар» залишається лідером за втраченими очками. Київське «Динамо» теоретично не відстає від заклятого суперника, але має на 2 матчі менше. «Дніпро-1», який дуже невдало стартував, поступово знайшов свою гру після приходу нового тренера Юрія Максимова. Формально команда йде на перерву лідером, розділяючи перший рядок з «Кривбасом».

Літо та осінь 2023 року в чемпіонаті України з футболу запам’яталися також гучними тренерськими замінами:

  • «Шахтар» — Ігора Йовічевича на Патріка ван Леувена, ван Леувена на Маріно Пушича.
  • «Динамо» — Мірчу Луческу на Александра Шовковського.
  • «Дніпро-1» — Олександра Кучера на Юрія Максимова (кілька матчів виконувачем обов’язків тренера був Валерій Городов).
  • «Зоря» — Ван Леувена на Ненада Лалатовича, Лалатовича на Валерія Кривенцова, Кривенцова на Юрія Коваля.

Важко згадати прецедент, коли всі клуби, що посіли у попередньому сезоні місця з 1-го по 4-те, звільняли головних тренерів вже у першій половині нового розіграшу.

Турнірна таблиця УПЛ: хто розчарував

Найсерйознішими розчаруваннями частини сезону, що завершилася, варто визнати виступи «Зорі» та «Олександрії». Луганчани рік у рік перед стартом турніру не дораховуються кількох провідних гравців, а іноді й головного тренера, але раніше це не заважало клубу боротися за найвищі місця. Нинішня ж турнірна таблиця УПЛ виглядає для «Зорі» катастрофічно. Команда майже з перших турів перебуває у зоні вильоту та ризикує застрягти там до кінця сезону.

Вболівальники «Олександрії» навряд чи можуть бути задоволені роботою Руслана Ротаня, не так давно оголошеного найпросунутішим і найперспективнішим тренером українського футболу. Успіхи наставника з молодіжною збірною, яку він вивів на Олімпіаду 2024 року, ніяк не виправдовують провали в клубі. Навесні його підопічні примудрилися втратити перепустку до єврокубків, розтративши солідний очковий гандикап, що дістався у спадок від попереднього коуча. Зараз же «Олександрія» взагалі знаходиться в самому низу турнірної таблиці УПЛ. Такими темпами команді недалеко до Першої ліги, що навряд чи відповідає амбіціям власників. Компанію «Зорі» та «Олександрії» у боротьбі за виживання складають «Минай», «Верес», «Оболонь-Бровар» та «Металіст 1925».


Рекламний матеріал