Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі можуть перестати роздавати повістки в громадських місцях: що відомо

У Запоріжжі можуть перестати роздавати повістки в громадських місцях: що відомо

У Запоріжжі можуть перестати роздавати повістки в громадських місцях: що відомо

Фото: Запорізька міська рада

Зараз у Запоріжжі трапляються випадки коли чоловікам видають повістки в громадських місцях. Але коли в Україні запрацює державний реєстр такої необхідності вже не буде. 

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо для “РБК-Україна”.

“Зараз працює електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Але на даний момент він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами. Коли відповідний законопроект буде прийнято, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні існуючі бази даних”, – пояснює Фітьо.

За його словами, звернення буде надходити на місце роботи громадянина. І тоді керівник підприємства буде зобов’язаний особисто доставити даного військовозобов’язаного до ТЦК та СП.

Також Володимир Фітьо додав, що повістки зараз можуть вручатися в будь-яких громадських місцях: заклади харчування, спортзали, парки тощо. 

Але вони мають видаватися виключно представниками ТЦК або СП, керівниками підприємств усіх форм власності. Також їх можуть передати представники ЖЕКів та ОСББ, а також селищні голови, старости і представники територіальних громад.

Якщо ви отримали повістку у поштову скриню, то за словами Фітьо, її можна проігнорувати.

“Виходить, що з якихось причин особи, які мали йому вручити повістку, його не застали вдома. І в такий спосіб цю людину просто проінформували. В принципі вона може цю повістку просто проігнорувати, тому що її треба вручати особисто у руки”.


Нагадаємо, що у Верховній Раді працюють над новим законопроєктом про мобілізацію. Можливі зміни вплинуть на призовників Запоріжжя також.