Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Окупанти продовжують наступати в Запорізькій області: контрнаступ ЗСУ (КАРТА ISW)

Окупанти продовжують наступати в Запорізькій області: контрнаступ ЗСУ (КАРТА ISW)

Окупанти продовжують наступати в Запорізькій області: контрнаступ ЗСУ (КАРТА ISW)

Ілюстративне фото

ЗСУ відбили два російські штурми поблизу Старомайорського на кордоні Донецької та Запорізької області. Окупанти продовжують наступ на заході Запоріжжя.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Українські війська 16 грудня продовжували контрнаступальні дії поблизу Роботиного. За даними аналітиків, жодних підтверджених просувань ЗСУ не зробили.
Контрнаступ 16 грудня Запоріжжя карти

Контрнаступ 16 грудня Запоріжжя карти

Крім цього, 16 грудня російські війська продовжили контратаки на заході Запорізької області та досягли незначних успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 грудня, показують, що російські війська відбили позиції на північний захід від Вербового.


Як писав раніше Inform.zp.ua, російське військове командування збирається вести війну проти України до 2026 року. У планах окупантів – наступ на ще більшу частину Запорізької області.