Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Мобілізація у Запорізькій області: план виконано на 40%

Мобілізація у Запорізькій області: план виконано на 40%

Мобілізація у Запорізькій області: план виконано на 40%

Мобілізація в Україні

У Запорізькій області мобілізаційний план виконаний на 40%. Отримання повістки не означає, що людину одразу відправляють до навчального центру чи військової частини. Наразі існує три типи повісток, зокрема повістка для уточнення даних.

Про це розповів начальник Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Марущак під час брифінгу, пише «Суспільне».

За словами Олександра Марущака, існує три типи повісток, зокрема повістка для уточнення даних, яку вручають для оновлення інформації про військовозобов’язаних.

Також полковник зазначив, що існує повістка на проходження військово-лікарської комісії і мобілізаційне розпорядження, яке вручається військовозобов’язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Крім цього, начальник обласного ТЦК та соціальної підтримки нагадав, що кожен військовозобов’язаний має проходити військово-лікарську комісію один раз на п’ять років.

Військовослужбовець наголосив, що місце вручення повісток законодавством не регламентовано, тому їх видача на вулицях та в громадських місцях не є протиправною.

Також Олександр Марущак розповів про наявність у війську потреби в багатьох спеціальностях.

“Це спеціальності, які пов’язані більше з розвитком безпілотних літальних апаратів. Тобто, це ті ж самі “айтішники”, які знають, як програмно забезпечити функціонування ударних безпілотних апаратів. Велика така потреба зараз в десантно-штурмових підрозділах. І плюс, потрібні просто медичні професії”, – відзгачив Олександр Марущак.

Громадяни, які призиваються на військову службу, спочатку в обов’язковому порядку проходять спеціальну підготовку у навчальних центрах і лише після цього направляються до бойових частин, де проходитимуть службу.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, у Мелітополі Запорізької області Рух Опору провів успішну диверсію й підірвав залізничний потяг, який щодня возив із Криму до Мелітополя та Дніпрорудного боєприпаси та паливо.