Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі перевірять місця проживання переселенців: причини

У Запоріжжі перевірять місця проживання переселенців: причини

У Запоріжжі перевірять місця проживання переселенців: причини

Переселенці

У вересні поточного року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 930, яка затвердила порядок роботи місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб та передбачала створення єдиного державного реєстру МКП.

Про це розповів заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко в офіційному Медіацентрі при облдержадміністрації.

За словами Євгена Мироненка, до того, як постанова вступила в дію, в Запорізькій області нараховували близько 100 об’єктів, а після – офіційно зареєструвались лише 47.

Посадовець наголосив, що балансоутримувачі, адміністратори, керівники таких установ не можуть стягувати з внутрішньо переміщених осіб гроші за проживання, адже це заборонено відповідними нормативно-правовими документами. Вони можуть лише отримувати компенсацію за оплату комунальних послуг за постановою № 261.

«Попереджаю керівників територіальних громад та МКП: треба діяти в рамках чинного законодавства і у відповідності до визначених положень вищезазначеної постанови. Рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС є обов’язковими до виконання. Установи, які не зареєструвались офіційно, але продовжують надавати послуги, мають бути перевірені співробітниками поліції та ДСНС», – наголосив заступник голови ЗОДА.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, у Мелітополі Запорізької області Рух Опору провів успішну диверсію й підірвав залізничний потяг, який щодня возив із Криму до Мелітополя та Дніпрорудного боєприпаси та паливо.