Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжцям нагадують про штрафи за вирубку ялинок: скільки доведеться платити

Запоріжцям нагадують про штрафи за вирубку ялинок: скільки доведеться платити

Запоріжцям нагадують про штрафи за вирубку ялинок: скільки доведеться платити

Вирубка ялинок

У Запоріжжі з метою посилення охорони хвойних насаджень в передноворічний період, було прийняте відповідне розпорядження міського голови від 14.12.2021 №238р.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Несанкціонована рубка хвойних насаджень передбачає накладення штрафу та відшкодування збитків. Розмір штрафу для громадян становить від 170 до 510 грн, для посадових осіб або фізичних осіб-підприємців – від 510 до 850 грн.

Також затверджена такса для обчислення розміру шкоди, заподіяної внаслідок знищення або пошкодження дерев і чагарників, згідно з якою за кожне знищене хвойне дерево передбачені наступні розміри збитків:

діаметр стовбура до 6 см – 800 грн;
діаметр стовбура від 6,1 см до 10 см – 1152 грн;
діаметр стовбура від 10,1 см до 14 см – 1500 грн;
діаметр стовбура від 14,1 см до 18 см – 1852 грн;
діаметр стовбура від 18,1 см до 22 см – 2200 грн.

У випадку виявлення вандалів, які вирубують або шкодять хвойні насадження, запоріжців закликають повідомляти в поліцію та у філію «Запорізьке лісове господарство» ДП «Ліси України» за тел.: 050-398-58-51.

Нагадаємо, у Запоріжжі функціонують щонайменше три льодові ковзанки, які можуть відвідати як діти, так і дорослі.