Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Збій у “Київстар” стався через співробітника: що відомо про хакерську атаку

Збій у “Київстар” стався через співробітника: що відомо про хакерську атаку

Збій у “Київстар” стався через співробітника: що відомо про хакерську атаку

Ілюстративне фото

Президент “Київстару” назвав цю ситуацію “найбільшою у світі хакерською атакою на телеком-інфраструктуру”. Також Олександр Комаров каже, що хакери скористалися обліковим записом одного із співробітників компанії. 

Про це він сказав в інтерв’ю для “Forbes“, а також у середу на телемарафоні “Єдині новини”.

“У нас є версії, але це предмет розслідування з боку правоохоронних органів. Є базові версії, які ми опрацьовуємо. Вони важливі, щоб у процесі відновлення не допустити інциденту такого плану.

Щоб так сильно пошкодити мережу, безумовно, повинні були бути певні рухи всередині мережі. Так чи інакше, але периметр був порушений”, – розповів Олександр Комаров в інтерв’ю.

Сьогодні, 13 грудня, в етері телемарафону він зазначив, що компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології. І з початку повномасштабного вторгнення відбила близько 500 кібератак.

“Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це ведеться слідство”, – сказав Комаров, додавши, що висновки слідства йому поки не відомі.


Нагадаємо, що 12 грудня в роботі оператора зв’язку “Київстар” стався масштабний збій. В абонентів не було мобільного зв’язку та інтернету.

“Київстар” вже відновив голосові дзвінки для абонентів. Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS.