Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » З 1 вересня 2024 року зміни у військовій освіті: запорізькі абітурієнти мають знати англійську мову

З 1 вересня 2024 року зміни у військовій освіті: запорізькі абітурієнти мають знати англійську мову

З 1 вересня 2024 року зміни у військовій освіті: запорізькі абітурієнти мають знати англійську мову

Українські військові. Ілюстративне фото

Усі військові навчальні заклади перейдуть до нової системи освіти. Тепер для запорізьких абітурієнтів стоїть вимога – добре володіти англійською мовою. 

Про це повідомив радник високого рівня від Литовської Республіки генерал-майор (у відставці) Віталіюс Вайкшнорас для АрміяInform. 

“Я думаю, що вже з першого вересня 2024 року ви перейдете до нових структур усіх військових навчальних закладів, і це дасть змогу краще організовувати процеси. Ви матимете загальну вимогу до здобувачів, які вступають до військових навчальних закладів – добре володіння англійською мовою”, – каже Віталіюс Вайкшнорас.

На думку експерта, такі нововведення допоможуть українським військовим краще інтегруватися в європейські та євроатлантичні структури. Також це полегшить обмін міжнародним досвідом.

“Реформа військової освіти є ключем до успіху, але англійська мова є ключем до західної цивілізації. Це допомагає в цьому нелегкому процесі інтеграції до НАТО”, – зауважив Вайкшнорас.


Як писав раніше Inform.zp.ua, Президент України Володимир Зеленський 30 листопад перебував у Запоріжжі з робочим візитом. Зокрема, обговорювали питання виходу дітей на навчання до шкіл в змішаному форматі.