Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі познущалися над меморіальною дошкою захисника України (ОНОВЛЕНО)

У Запоріжжі познущалися над меморіальною дошкою захисника України (ОНОВЛЕНО)

У Запоріжжі познущалися над меморіальною дошкою захисника України (ОНОВЛЕНО)

Фото ПІСЛЯ: Ірина Єгорова

У Комунарському районі Запоріжжя невідомі розбили меморіальну дошку. Вона була встановлена на честь захисника України Валерія Байбакова.

Про це повідомила мешканка Запоріжжя Ірина Єгорова.


Оновлено

12 грудня о 20:13 – Нацполіція Запорізької області повідомила, що поліцейські встановлюють особу, яка пошкодила дошки памʼяті про загиблих Героїв.

Правоохоронці встановили, що вночі невідома особа розбила дві меморіальні дошки, встановлені за ініціативою правління будинку.


На початку липня на стіні багатоповерхівки по проспекту Героїв Національної гвардії (раніше проспект 40-річчя Перемоги) з’явилися відразу три меморіальні дошки захисникам – Олексію Соболєву, Костянтину Цокуренку та Валерію Байбакову.

Меморіальні дошки
Фото ДО: Ірина Єгорова

В цьому будинку жили військові, тому саме на ньому встановили пам’ятку.

Раніше вже невідомі забрали прапорці і підставку для квітів з меморіалу. 

А нещодавно меморіальну дошку Валерію Байбакову розбили. 

Меморіальна дошка Валерію Байбакову
Фото ПІСЛЯ: Ірина Єгорова

Валерій був стрільцем стрілецького відділення 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Військовий у віці 42 років загинув. 30 серпня 2022 року чоловік виконував бойове завдання поблизу населеного пункту Майорськ у Донецькій області.


Нагадаємо, що в Запорізькій області захворіло шестеро людей на ботулізм, троє з яких померли. Постраждалі вживали копчену рибу власного виготовлення та консервовані гриби домашнього приготування.