Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Зруб ялинок: які штрафи загрожують запоріжцям

Зруб ялинок: які штрафи загрожують запоріжцям

Зруб ялинок: які штрафи загрожують запоріжцям

Ялинки

Мешканцям Запоріжжя нагадують про відповідальність за зруб або пошкодження ялинок. Порушникам загрожують штафи та кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Південно-Східне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.

У залежності від діаметра пошкодженого дерева, порушник сплатить адміністративний штраф:

у лісах – від 599 до 2 709 грн;

у межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 грн;

у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 908 до 4 132 грн.

Порушник буде зобов’язаний сплатити штраф від 510 до 1020 грн, якщо діє як громадянин і від 2550 до 5100 грн, якщо діє як посадова особа.

Кримінальна відповідальність накладається у разі, коли завдана шкода у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян і передбачає покарання і вигляді обмеженням волі до 3 років, від 3 до 5 років, а у разі тяжких наслідків – від 5 до 7 років.

Нагадуємо, минулої доби українські військові відбили 3 атаки російських окупантів в районах Новопокровки та західніше Роботиного у Запорізькій області.